ВЕРИЦА КОСТИЋ – СВЕТОСАВСKА НАГРАДА

 

       Верица Kостић, професор српског језика и књижевности из наше школе  – мастер, докторанд Филолошког факултета у Београду – један је од овогодишњих добитника Светосавске награде Министарства просвете, науке и технолошког развоја. 
      У иницијативи Удружења „Чувари дела Вука Kараџића“ из Чачка, коју су подржале наша школа, Школска управа Чачaк, Центар за стручно усавршавање из Чачка, Општина Ивањица, Дом културе Ивањица и Центар за учење, едукацију и развој креативности „Мина” из Чачка, између осталог, наводи се следеће:


Иако броји само 37 животних година, Верица Kостић има веома богату професионалну биографију. Реч је о наставнику високо развијених компетенција, чије су методичке припреме освајале више пута награду „Милија Николић” коју најбољим методичарима међу наставницима додељује Друштво за српски језик и књижевност из Београда. Осим подршке развоју ученичких компетенција и образовноваспитне улоге Верица Kостић у својој средини има и културну мисију, као неко ко је чувар народне традиције, српског језика и ћирилице. Свестрано ангажована, она подстиче развој читалачке културе младих у Kлубу читалаца, организује драмске представе и културне програме, а ове године успешно је са својим ученицима реализовала пројекат „Расковник – Млади чувари српске народне културе” који је подржало Министарство културе и информисања. Пројекат је био усмерен на примену теренских фолклористичких истраживања у школском програму и подстицање рада лингвистичких секција, тако да се језиком реконструише слика света и прављењем тематских речника очувају архаизми народног говора, а млади оспособе за вршњачку едукацију и културни активизам. Kао идејни творац и реализатор овог пројекта, Верица Kостић је била и предавач на акредитованом стручном скупу „Фолклористика у школи”.

   Колектив наше школе честита колегиници Верици Костић на освојеној престижној награди. Захвални смо јој јер је својим трудом  и радом презентовала и вредност саме школе. Желимо јој да и даље напредује, да својим радом, подршком директора школе Миладина Божовића, колектива, родитеља ученика и ученика, настави да ниже успехе и остане чувар  народне традиције, српског језика и ћирилице.
О раду наше колегинице Верице Kостић можете читати на нашем сајту, пратећи бројне активности.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email