КУЛТУРНИ АКТИВИЗАМ МЛАДИХ – Нове акције наших расковничара

   Чланови лингвистичке секције наше школе, учесници у пројекту Расковник, 4. фебрара, посетили су, заједно са својом наставницом Верицом Костић, вршњаке у ОШ „Сава Керковић“ у Љигу са циљем представљања пројекта и ширења своје културне мисије о очувању српске народне културе.

Наши млади расковничари најпре су приказали филм који су снимили током пројекта, а који говори о свим фазама рада на пројекету. Потом су представили ученицима домаћинима едукативну изложбу, насталу на основу теренске грађе, тј. материјала прикупљених током пројекта. Након разгледања изложбе, одржана је вршњачка радионица. Кроз низ занимљивих секција, ученици су усвајали нове појмове, размењивали искуства, мишљења, ставове. Секције су се засниале на разноврсним дидактичким средствима, креираним на основу грађе прикупљене током пројкета. Развила се одлична комуникација и веома успешна сарадња. Након одржаних секција, ученици из Љига су одгонетали загонетни предмет уз помоћ електронског квиза који су им наши ученици
припремили са својом наставницом. Будући да су ученици из Љига са својом наставницом српског језика и књижевности били и сами учесници у пројекту у наставку су представили и свој рад „Записи у долини Љига и Качера“. Све активности су протекле веома успешно. Идеја је да у наставку пројекта „Расковник“ покретна изложба буде приказана и у другим градовима широм Србије, те да наши ученици одржавају нове радионице својим вршацима и тако наставе да шире племениту мисују наше школе и Удружења Чувари дела Вука Караџића из Чачка. Аутори пројкета Расковнки су наставница Верица Костић и Данијела Ковачевић Микић, а подржало га је Министраство културе и информисања.

Print Friendly, PDF & Email