Огледни час „Другаци у саобраћају”

Наставница српског језика и књижевности Верица Костић и учитељица Мирјана Аничић припремиле су и реализовале заједнички огледни час са ученицима другог разреда. Час је осмишљен са циљем подстицања додатне сарадње међу учитељима и наставницима и представља својеврсну новину у нашој школи.

Другаци су наставно градиво из предмета Свет око нас, тј. наставну област о саобраћају, утврђивали уз помоћ новог наставног модела, тј. уз помоћ драмског текста „Другаци у саобраћају” чији је аутор наставница Верица Костић. Поред припремања представе, ученици су припремали и реквизиту и музичке нумере. Направили су и беџеве са циљем да све у школи подсете на важност поштовања саобраћајних знакова и правила понашања у саобраћају и вожње у близини школе. Беџеве су поделили наставницима и другим ученицима.

Заједничко припремање часа показало се веома занимљивим и пријемчивим другацима. Остварене су богате корелације међу предметима Свет око нас и Српски језик и књижевност, али и предметима Музичка култура и Ликовна култура. Развијане су међупредметне компетенције, посебно компетенција за учење, сарадњу и комуникацију. Циљеви часа су успешно реализовани, а ученици су изразили задовољство и симпатије према оваквој врсти рада.

Час је одржан 29. децембра 2021. Присуствовали су директор школе Миладин Божовић, Ана Павловић, наставник музичке културе, Радмила Костић, наставник српског језика и књижевности, Оливера Ћојбашић, учитељ, Биљана Дабовић, учитељ и Лела Ћурчи, учитељ.

Print Friendly, PDF & Email