ДАН ШКОЛЕ

 

Наша школа данас обележава 147 година постојања. На данашњи дан 1959. године школа је прглашена за огледну. Поносни смо што наша школа може похвалити сталним напредовањем и бројним успесима. Ученици наше школе сваке године остварују сјајне резултате на различитим пољима. Посебан успех за ученике су републичка такмичења на која одлазе сваке године из бројних наставних предмета.

Обележје наше школе, пред изузетно квалитетне наставе, су и културни и спортски садржаји које школа нуди, а који су постали њен заштитни знак. Међународни фестивал дечјег фолклора „Светлост на брежуљку“, велики дечји маскенбал „Приличка бајка“. „Међуокружна олимпјада основних школа“, „Васкршњи трнир“, „Новогодишњи турнир“ у одбојци и Меморијални трунир у стоном тенису „Марина Пејовић“ су само неке од активности које наша школа организује. Школа је до сада објавила четири издања: „Светлост на брежуљку“, „Књига о приличкој школи“, „Најлепше приче о школи“ и зборник ученичких радова „Искрице“.

Школа данас има изузетне услове за рад и могућности да прати најсавременије токове у образовању. Током претходних година уложено је доста како би се створили што бољи услови за ученике. Поред савремено опремљене школске зграде велике предности у настави пружају и нова модерна спортска сала и спортски терени који су били  одличан предуслов да се ученици баве различитим спортовима. Бројне могућности у  настави пружа и нови школски парк, који је уређен као амбијентала учионица.

Од претходног Дана школе реализовано је неколико великих пројеката. Прошлог јуна школа је опремљена новим кабинетом информатике са најсавременијом опремом. У школи се успешно реализује и пројекат „Обогаћени једносменски рад“ кроз који ученици имају бројне додатне и ваннаставне активности (Школа глуме, Школа фолклора, Пчеларство, Домаћинтво и Од играчке до рачунара).

Међу бројним наградама и признањима школе истичу се „Јунска награда“ Општине Ивањица и  „Златна слагалица“ за најуспешнију традиционалну манифестацију у Србији.

Кључ успеха наше школе јесте у узајамном поверењу које се развија између ученика и свих запослених у школи. Тренутна ситуација спречила је традиционално обележавање Дана школе кроз велику школску представу и изложбе по којима је школа била препознатљива у окружењу, али ученици и запослени пронашли су начин да се овај важан датум обележи на пригодан начин. Овим поводом реализоаван је онлајн конкурс који је обухавтио неколико наставних предмета (српског језика и ликовне културе за ученике млађих разреда и српског језика и књижевности и технике и технолохије односно техничког и информатичког образовања за ученике старијих разреда). Кроз литерарне,  ликовне радове и макете ученици су изнели своја размишљања о школи, породици и природи. Изложба најуспешнијих радова биће организована по повратку у школу када ће ученицима бити додељене и награде. Честитамо и захваљујемо се свим ученицима који су уествовали на конкурсу.

Резултати конкурса:

Први и други разред (ликовни рад или литерарни рад за ученике другог разреда):

Прво место – Богдан Миловић I1

Друго место – Стефан Масларевић I2 и Урош Мојсиловић I1

Треће место – Стефан Мојсиловић I1, Видан Милутиновић I2 и Анастасија Масларевић II1

Трећи и четврти разред (литерарни рад):

Прво место – Игор Павловић III1

Друго место – Милан Јовановић III2 и Наталија Масларевић IV2

Треће место – Тијана Симеуновић IV1

Пети и шести разред (литерарни рад):

Прво место – Александра Пантовић VI1

Друго место – Љубица Араповић V1

Tреће место – Тамара Бојовић VI1 и Николина Мирчетић V1

Седми и осми разред (литерарни рад):

Прво место – Николина Милутиновић VIII2 и Александра Никитовић VIII1

Друго место – Сузана Радоњић VIII1

Треће место – Нађа Костић VII2 и Анђела Новаковић  VII2

Резултати конкурса из технике и технологије:

Прво место деле Александра Миловановић V2 и Тамара Милорадовић са Јеленом Даријевић VI2

Друго место деле Александра Пантовић VI1 и Милица Вишњић VI2

Треће место деле троје ученика: Вања Дамљановић VII1, Михаило Тошовић VII2 и Марија Филиповић VII1

Честитамо свим награђеним ученицима и њиховим наставницима!

Срећан Дан школе!

Print Friendly, PDF & Email