ВУКОВИ ДАНИ У НАШОЈ ШКОЛИ

 Поводом обележавања годишњице од рођења Вука Стефановића Краџића Стручно веће за српски језик и књижевност наше школе организовало је низ активности.

  У холу школе, од 5. новембра, постављена је изложба о Вуковом животу и делу. Изложбу су припремили ученици осмог разреда са настaвницама Радмилом Костић и Верицом Костић.

  Такође, припремљен је и изведен програм за све ученике школе. У оквиру програма ученици су рецитовали стихове народних песама, подсећајући присутне на Вуков рад на прикупљању и бележењу народних песама. Рецитаторе су припремале наставнице Радмила и Верица Костић. Потом је изведен драмски комад „Пут Вука Караџића“,  који су припремили члнови школе глуме (која се у нашој школи реализје у оквиру пројекта Обогаћени јеносменски рад) заједно са наставницом Верицом, која је аутор текста и редитељ представе. Помоћ у реализацији Вукових дана у нашој школи пружила је наставница музичке културе Ана Павловић, припремајући чланове хора за музичке делове представе.

  Програм су погледали сви ученици од првог до осмог разреда, подељени у групе, због тренутне епидемилошке ситуације, па је извођен током неколико часова.

Print Friendly, PDF & Email