Пчелојављење – Гранање нашег пројекта „Расковникˮ

   Чланови лингвистичке секције наше школе, учесници пројекта „Расковникˮ, који је ове године реализован у нашој школи, учествовали су 7. јуна у програму промоције књиге „Пчелојављењеˮ, Миодрага Радовића. Наши расковничари, представили су свој рад на пројекту Расковник, кроз наративне делове и кратак драмски комад „Прело“, који је настао на основу грађе прикупљене кроз теренско-истраживачки рад у оквиру Расковника. Аутор текста „Прело“ је наставница Верица Костић, која је коаутор пројекта и ментор нашим ученицима. Испред Плаве сале Дома културе у Ивањици, где је програм одржан, приказана је и путујућа изложба, настала у оквиру пројекта.

   Наши ученици и изложба освојили су срца посетилаца који нису скривали одушевљење што су могли да се на тренутак врате у неко давно заборављено време.

    Иницијатор догађаја била је учитељица Душица Савић из ОШ „Милинко Кушићˮ из Ивањице, са својим ученицима који су учествовали у нашем пројекту „Расковникˮ са темом „Стари занати – кошење и пчеларствоˮ. Програм је одржан у организацији Удружења „Чувари дела Вука Караџичаˮ из Чачка, Удружења пчелара и Библиотеке „Светислав Вуловићˮ из Ивањице.

  На овај начин, кроз рад лингвистичке секције, коју води насатвница Верица Костић, остварена је веома значајна сарадња наше школе са неколико институција, и ми се надамо новим заједничким подухватима. Захваљујемо се и честитамо наставници Верици Костић и ученицима на још једном новом начину промовисања рада наше школе.

Print Friendly, PDF & Email