Дан словенске писмености и културе – Нове вршњачке радионице наших Расковничара

   Чланови лингвистичке секције наше школе учествовали су у обележавању Дана словенске писмености и културе, 24. маја, у организацији Удружења Чувари дела Вука Караџића из Чачка. Они су одржали две вршњачке радионице, настале у оквиру Пројекта Расковник, који је реализован ове школске године. Гости радионица били су ученици из чачанских основних школа „Др Драгиша Мишовићˮ, „Милица Павловићˮ, „Танаско Рајићˮ и „22. децамбарˮ.

   Кроз занимљиве игре, наши млади ракосвничари едукатори представили су својим вршњацима део свог рада у оквиру Расковника. На занимљив начин представљали су својим вршњацима лексику из прошлости нашег краја, откривајући им и слике некадашњег света, које су оживели кроз теренско-истраживачки рад. Ученици су користили занимљиве дидактичке материјале које су сами припремили, радећи на пројекту. Приказана је и путујућа изложба која је продукт пројекта.

   Наши ученици су се показали као одлични вршњачки едукатори, љубазни домаћини радионица, па су своју љубав према нашој народној култури веома успешно пренели својим вршњацима, гостима радионица. Поред заједничких интересовања развила су се и нова пријатељства и мотиви за нове сарадње међу школама. Радионице су, отуда, биле веома успешне на општу радост и едукатора и учесника.

     Ментор је била наставница Верица Костић, коаутор пројекта Расковник. Програм је одржан у Научно-технолошком парку у Чачку.

Print Friendly, PDF & Email