Мале руке-велика дела

Према плану Одељењске заједнице шестог разреда, од септембра до децембра 2021. године у оквиру часова одељењске заједнице и додатних часова након наставе организоване су радионице под слоганом „Мале руке-велика дела”. Ученици оба одељења шестог разреда, заједно са својим разредним старешинама Аном Павловић и Сањом Мијаиловић су реализовали идеју да обрадују децу из објекта „Пахуљица“, на Буковици. Наши шестаци су уједно били и прва генерација објекта „Пахуљица“.

Идеја ученика је била да направе кућицу за лутке и гаражу за аутомобиле. Дечаци оба одељења су радили на изради гараже, док су девојчице правиле кућицу за лутке. У изради ових макета је учествовао и један веома креативан родитељ- Весна Милорадовић.

Макете су направљене од медијапана, декорисане су разним материјалима-од самолепивих тапета, картона, сличица, лакова и фарби до намештаја који је израђен на школском 3Д штампачу уз подршку Милоша Парезановића, наставника технике и технологије.

Неколико ученика шестог разреда је предало поклон деци објекта „Пахуљица“ у оквиру тематске недеље, пред новогодишње празнике.

Циљ радионица јесте подстицање и развој међупредметних компетенција и предузетништва код ученика, али и подизање свести о важности хуманости, као и подстицање сарадње са родитељима и предшколским установама. Кроз креативно учење и стицање нових вештина, ученици су подстицани на размишљање, маштовитост, решавање проблема, сарадњу и тимски рад.

Продукти ових радионица су изложени у холу вртића на Буковици.

Print Friendly, PDF & Email