У чаробном свету Јасминке Петровић

    Стручно веће за српски језик и књижевност наше школе, чији су чланови наставнице Верица Костић и Радмила Костић, заједно са наставницом француског језика Тањом Станковић, организовало је за ученике од петог до осмог разреда одлазак у биоскоп и гледање филма „Лето кад сам научила да летим“, снимљеног по истоименом роману Јасминке Петровић. Одељењске старешине подржале су идеју и помогле у реализацији одласка. Сто шеснаест ученика наше школе уживало је у маштовитом свету јунака романа на филмском платну.

       Ученике су пратиле наставнице Радмила Костић, Мирјана Митровић, Ана Павловић, Људмила Поповић, Верица Костић и Наташа Зечевић.

       Активност је успешно реализована, уз помоћ директора школе Миладина Божовића, који је одлучио да део средстава за превоз ученика до биоскопа обезбеди школа и на тај начин помогне ученицима да пропрате овај културни догађај. Директор је похвалио иницијативу наставника и заинтересованост ученика, истакавши да је веома важно подстицати код ученика љубав према филмској уметности.

      Љубитељи филма, у наредном периоду, на часовима Клуба читалаца, поредиће филмско остварење са прочитаним књижевним делом.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email