Пројекат ,,Чиста заједница за одрживо окружење и природу – ЧИСТО”

   Наша школа је једна од школа које су изабране да буду део пројекта под називом ,,Чиста заједница за одрживо окружење и природу – ЧИСТО”, који има за циљ унапређење знања и подизање свести о заштити животне средине и одлагању отпада.

    Пројекат се реализује у оквиру програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора 2014-2020. година коју суфинансира ЕУ, односно Министарство финансија Републике Србије. У пројектним активностима учествовали су ученици од 6 до 8. разреда. Реализоване су две креативне и едукативне радионице за 30 ученика који су радили по групама. Прва радионица на тему заштите животне средине реализована је 13. новембра, а друга, на којој су ученици имали практичан рад, одржана је 15. новембра 2023. године. Сви радови су били за награду, па је Комисија свој деци која су учествовала доделила утешне награде у виду маркера.

Рад ученика Милице Араповић, Игора Павловића, Матеја Маловића и Николе Симеуновића, лустер од рециклажног материјала, Комисија је наградила ДРУГОМ НАГРАДОМ , односно мајицама.

Честитамо ученицима и наставницима Душици Величковић и Горану Костићу. Рад се наставља.

Идемо у нове победе!

Print Friendly, PDF & Email