Природа нас учи

Другог дана Дечје недеље организовани су излети у природу. Ученици млађих разреда обишли су бившу бању Прилички кисељак.Уживали су у природи, игри, али су усвојили и информације о бањи, времену настанка, посетама краља Александра Карађорђевића, изворишту минералне воде и њеној популарности у прошлости.

Ученици старијих разреда ишли су у оближњи засеок Варјаче. Уживали су у шетњи и свежем ваздуху. Организовано је сакупљање лековитог биља, разговарало се о географији нашег краја, а потом су организована такмичења у малом фудбалу и одбојци. Ученици су се присетили важности провођења слободног времена у природи, шетње по свежем ваздуху, али и очувања наше животне средине.

Такође, председник општине Ивањица, Момчило Митровић, посетио је нашу школу другог дана Дечје недеље. Ученици млађих разреда уживали су у кореографији веселих аниматора који су им измамили непроцењиво драгоцен и искрен дечији осмех. Након тога председник општине је приредио деци и мало изненађење у виду торте медењака и ватромета, а они су узвратили пригодно припремљеним програмом.

Print Friendly, PDF & Email