НОВЕ ИСКРЕ НА НАШЕМ БРЕЖУЉКУ – ГОСТОВАЊЕ ЈАСМИНКЕ ПЕТРОВИЋ

 

   Чланови Клуба читалаца наше школе, са својом наставницом Верицом Костић, угостили су једног од најзначајнијих писаца за децу – Јасминку Петровић.

Дружење са писцем одржано је у амбијенталној учионици наше школе, тј. школском парку. Осмишљено је као трибина коју су водили чланови Клуба. Трибина је била отвореног карактера, па су присуствовали сви ученици од другог до осмог разреда.

   У претходном периоду чланови Клуба читалаца читали су дела Јасминке Петровић и присећали се раније прочитаних дела, припремајући се на тај начин за разговор са писцем.

Догађај је красила и изложба илустрација. Један део изложбе припремили су ученици четвртог разреда заједно са својом учитељицом Мирјаном Калајановић, након читања лектире „О дугмету и срећиˮ. Други део изложбе чинили су радови чланова Клуба читалаца који су настали током читања различитих дела Јасминке Петровић, док је трећи део изложбе приказао утиске ученика након читања књиге и гледања филма „Лето кад сам научила да летимˮ.

Чланови новинарске секције, са наставницом Радмилом Костић, помогли су у организацији догађаја и припремили извештај за школски лист Ђурђевак.

Разговор и дружење са писцем протекли су у пријатној атмосфери, на велику радост и задовољство и ученика и писца, али и запослених у школи који су се за тренурак вратили у свет детињства и маште. Аплаузи и смех одјекивали су са нашег брежуљка у Приликама, а поруке важне за живот понели су сви присутни.

Директор школе, који је, такође, помогао реализацију гостовања, похвалио је догађај и истакао важност иницирања учења на овај начин.

Print Friendly, PDF & Email