Најбољи рецитатори наше школе

   На Општинскoj смотри рецитатора у Ивањици, одржаној данас 31. марта  у организацији Дома културе, изабрано је 10 најбољих рецитатора који ће нашу општину представљати на Окружној смотри у Горњем Милановцу  16. априла 2022. године. Међу њима су две ученице наше школе: Даница Јовановић I1, ментор учитељица Данка Вучићевић и Емилија Костић V1, ментор наставница Верица Костић.

Празник лепе речи окупио је 72 рецитатора из Ивањице, Прилика, Кушића, Девића, Ковиља, Kaтића и Братљева, 65 основаца и 7 средњошколаца. Жири у саставу:  Верица Костић,  Далиборка Карапетровић и Марија Вуковић, професори српског језика и књижевности,  био  је задовољан бројем учесника смотре , нарочито наступом основаца који су ове године били бољи него прошле уз сугестије рецитаторима о избору песама које нису прилагођене њиховом узрасту и гестикулирању током рецитовања.

Емилија Костић, ученица петог разреда наше школе, говорила је песму „Није то ништа“ од Данијеле Квас и освојила треће место у категорији ученика од петог до осмог разреда и пласирала се на Окружну смотру у Горњем Милановцу. Честитке ученици наставници Верици Костић.
Даница Јовановић, ученица првог разреда наше школе, говорила је песму „Беле Бубамара“ и освојила треће место у категорији ученика од петог до осмог разреда и пласмана на Окружну смотру у Горњем Милановцу. Честитамо ученици и учитељици Данки Вучићевић.

Пласираним рецитаторима уручене су дипломе и награде са жељом за успех  на Окружној смотри у Горњем Милановцу.

Print Friendly, PDF & Email