НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

 

  Чланови Клуба читалаца из наше школе, заједно са својом наставницом српског језика и књижевности Верицом Костић, обележили су Национални дан књиге. Они су припремили интерактивну изложбу под називом „На крилима књиге можеш стићи свудаˮ.


Изложбу су чиниле илустарције књижевних дела од петог до осмог разреда које су чланови Клуба радили заједно са својим другарима из одељења. Гости изложбе су имали задатак да на основу мотива са илустрација закључе о ком је наслову, писцу или књижевном јунаку реч. Овакав приступ се допао присутнима, па су књижевна дела обнављали и учитељи, наставници, директор школе, школски дефектолог – логопед,
рачуновођа и техничко особље. Сви су се радо присећали школских дана и знања из књижевности. Отуда је изложба била веома посећена и протекла у дивном расположењу. Сви су се радовали што су се на кратко вратили у свет књижевности и основношколске дане.
За посетиоце изложбе чланови Клуба припремили су и занимљиве поруке о важности књиге и читања које су им поклонили. Желели су свима да поруче да је важно читати и да се књигама морамо увек враћати, без обзира на године.
Изложба је садржала и књиге које су се члановима Клуба највише допале у претходном периоду, па су их препоручили другарим, али и књиге уз помоћ којих се негује српски језик (речнике и правопис).
О успешности изложбе најбоље сведочи чињеница што је Клуб добио двадесет нових чланова од петог до осмог разреда.
Поводом Националног дана књиге чланови новинарске секције, заједно са наставницом Радмилом Костић, урадили су истраживање о читалачким интересовањима ученика како би се новим насловима обогатила школска библиотека.
Национални дан књиге обележава се сваке године 28. фебруара.

Print Friendly, PDF & Email