КУЛТУРНИ АКТИВИЗАМ МЛАДИХ

Данас је у ОШ ,,Татомир Анђелић“ у Мрчајевцима одржана вршњачка радионица „Расковник – Културни активизам младих“ где су деца из ОШ ,,Сретен Лазаревић“ из Прилика на едукативан и забаван начин вршњацима из ОШ ,,Татомир Анђелић“ кроз језичку радионицу приближили старе и већ заборављене речи које су некада биле део свакодневног вокабулара.
Језичка радионица „Расковник“ настала је у оквиру сарадње са Удружењем ,,Чувари дела Вука Караџића“, у циљу неговања архаичних израза који су услед преласка из традицоналног у модеран начин живота у великој мери ишчезле. Поред неговања традиционалних речи и израза појекат је посебан по томе што деца деци преносе знања и остварају нова пријатељства на едукативно забаван начин.
Центар за неговање традиције посебну захвалност и сваку похвалу одаје младим Расковничарима, ментору радионице и наставнику српског језика и књижевности Верици Костић, ОШ „Сретен Лазаревић“ Прилике, Удружењу ,,Чувари Дела Вука Караџића“, као и гостољубивим домаћинима – ђацима и наставном кадру Osnovna škola Mrčajevci , и најављује нове радионице у другим основним школама на територији општине Чачак.
Print Friendly, PDF & Email