Хумористичком поезијом за насмејаније дане – успех наших младих писаца

  33. Међународни фестивал хумора за децу

   Библиотека „Димитрије Туцовић“ из Лазаревца, пред крај школске 2019/2020. године расписала је конкурс под слоганом „Смех је увек здрав и важан за дете!“ у оквиру традиционалне културне манифестације „Фестивал хумора за децу“.

    Ученици наше школе у великом броју одазвали су се на овај конкурс, а награђене су ученице тадашњег четвртог разреда: Емилија Костић чији је ментор учитељица Данка Вучићевић и Анђела Араповић са ментором Мирјаном Араповић. Награђене су из области хумористичка поезија и присуствовале су свечаној додели награда која је организована у четвртак, 16. септембра 2021. године на тргу испред библиотеке.


Конкурс је био намењен ученицима од предшколског узраста до осмог разреда, а такмичили су се у више категорија. Ученици су могли своје идеје да изразе кроз ликовни рад, карикатуру, стрип, као и кроз хумористичку прозу и поезију. Фестивал је био међународног карактера, тако да су на њему учествовали ученици широм Србије, Црне Горе и Босне, а међу њима су се нашли и радови ученика из Италије. Програм су обогатили својим присуством дечји песник Тоде Николетић, као и дечји композитор и текстописац Бранимир Росић. Поздрављајући ученике, Николетић је говорио о важности читања и значају књига, истичући да књиге богате знање, буде машту и нуде спокој души. Након уручивања награда малишани су уживали у њиховим шаљивим стиховима и лаганим звуцима гитаре који су им измамили осмех на лицу и пробудили жељу за игром.

Print Friendly, PDF & Email