ПОДСТИЦАЊЕ ПРЕДУЗЕТНИШТВA У НАШОЈ ШКОЛИ – НОВОГОДИШЊА РАДИОНИЦА

      У оквиру пројекта наше школе „Новогодишњи сајам“ 3. децембра 2019. организована је радионица за израду новогодишњих венчића, икебана и других новогодишњих декоративних елеменaта. Радионици су присуствовали представници свих одељења од петог до осмог разреда, чланови продуженог боравка и полазници групе „Домаћинство“ у оквиру пројекта Обогаћени једносменски рад.
      Приликом израде украса ученици су користили углавном природне материјале (гранчице четинара, шишарке и сл.), а нове технике израде учили су од родитеља који се израдом украса професионално баве, а који су радо пристали да радионицу подрже и помогну у њеној реализацији (Јелена Сенић, Весна Милорадвић и Мирјана Миловановић.
      За рад у радионици ученици су раније припремљени кроз заједничко планирање и сарадњу са предметним наставницима у оквиру већине предмета. Саму израду пратили су, координирали и помагали наставници чланови Тима за развој међупредметних компетенција и предузетништва (Мирјана Митровић, Верица Костић, Ана Павловић и Биљана Ћурчић).
      Циљ радионице јесте подстицање и развој међупредметних компетенција и предузеништва код ученика. Кроз креативно учење ученици су подстицани на размишљање, маштовитост, решавање проблема, сарадњу и тимски рад. Радионица је посебно допринела развоју и промоцији идеја и предузетничких вештина и способности.
      Продукти радиоице били су изложени на промоцији пројекта, 27. децембра. Планирана је још једна заједничка радионица и бројне појединачне, тематски повезане, радионице по предметима.
Print Friendly, PDF & Email