МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „МАРИНА ПЕЈОВИЋˮ У ПРИЛИЧКОЈ ШКОЛИ

У нашој школи је одржан VII Меморијални турнир у стоном тенису „Марина Пејовићˮ. Учествовало је осамдесет и шест такмичара из четрнаест школа Моравичког округа и два такмичара из Републике Српске. Стонотенисери су се надметали у мушкој и женској конкуренцији, у три узрасне категорије. Резултати су следећи:

У женској конкуренцији до VI разреда:

1. место – Николина Прерадовић;
2. место – Данијела Стефановић;
3. место –Анђела Нешовић.

У мушкој конкуренцији до VI разреда:

1. место – Ђоређе Ђурић;
2. место – Виктор Перишић;
3. место – Драган Стевановић.

У женској конкуренцији од VII до VIII разреда:

1. место – Ивана Ћурчић;
2. место – Анђела Несторовић;
3. место – Милица Савић.

У мушкој конкуренцији од VII до VIII разреда:

1. место – Илија Чакаревић;
2. место – Вук Грујовић;
3. место – Алекса Јоровић.

У женској конкуренцији средњошколаца:

1. место – Ивана Петровић;
2. место – Маријана Бојовић;
3. место – Јована Обрадовић.

У мушкој конкуренцији средњошколаца:

1. место – Давид Мрдак;
2. место – Милош Вучићевић;
3. место – Матеја Ђокић.

Меморијални турнир у част Марине Пејовић, некадашње ученице наше школе, организује се на иницијативу директора школе Миладина Божовића, сваке године од Маринине преране смрти. Марина Пејовић била је узоран ђак, одликаш, такмичар из српског језика, песник који осваја награде на конкурсима, омљени друг и надасве сјајан спортиста. На спортским такмичењима представљала је нашу школу у различитим дисциплинама, а посебно се истицала у стоном тенису. У овом спорту стизала је до републичких такмичења. Отуда идеја да се кроз турнир окупљају млади стонотенисери. Маринина породица, по својој жељи, сваке године донира награде, рекете за првопласиране. Организацију турнира ове године помогла је и Људмила Поповић, наставник физичког и здравственог васпитања, Марко Божовић, наставник физичког и
здравственог васпитања, Верица Костић, наставник српског језика и књижевности и на Павловић, наставник музичке културе. Организатори и породица се радују што овај турнир, који негује сећање на Марину, сваке године окупља све више такмичара и што се број школа које учествују из године у годину повећава.

Print Friendly, PDF & Email