Учешће у програму „Вуковим путем / Примери савремене наставе”

      Удружење „Чувари дела Вука Kараџића” (Огранак Вукове задужбине), 25. новембра 2019. године, у Народном музеју у Чачку, организовало је културно-образовни програм „Вуковим путем / Примери савремене наставе”.
      Наставница српског језика и књижевности из наше школе Верица Kостић представила је иновативни модел наставе којима се развијају предметне и међупредметне компетенције ученика и остварује међупредметно повезивање, уз ефектну мотивацију ученика, што представља императив савремене наставе.
      Наставница Верица Костић је, заједно са ученицама осмог разреда Софијом Тутуновић и Милицом Мојсиловић, представила пројекат „Живот и обичаји нашега краја – Настављачи Вуковог рада“ и показала како је пројектну наставу, са теренским истраживањима, као стратегију учења, применила у вези са животом и делом Вука Kараџића.
      Удружење „Чувари дела Вука Kараџића” је у новембру имало низ успешних активности у складу са програмском концепцијом по којој је новембар, због датума рођења Вука Kараџића, месец посвећен његовом животу и раду, али и вуковској традицији у најширем смислу. Поносни смо што су представници наше школе били део ових веома значајних активности.
Print Friendly, PDF & Email