Угледни јавни час клуба читалаца – Час у амбијенталној учионици

      У школском парку наше школе, који је уређен као амбијентална учионица, 20. септембра 2019. године, одржан је угледни јавни час Клуба читалаца.
      Циљ часа била је промоција рада Клуба и представљање ученицима петог и млађих разреда и буђење љубави према књизи и читању, подстицање читања и стварања активне читалачке навике код ученика. Такође, истакнута је важност провођења времена у природи. У уводном делу часа чланови Клуба приказали су презентацију кроз коју су представили активности и начин рада Клуба. Након презентације, главни део часа одвијао се у школском парку.
      У централном делу парка одвијао се приказ прочитаних књига. Други део парка послужио је за тихо читање започетих. У трећем делу парка група ученика изражајно је читала поетске и прозне текстова, анализирала их и разговарала о прочитаном. У четвртом делу парка текло је дијалошко читање уз глуму.
      Млађим ученицима, будућим члановима Клуба, старији другари делили су ручно направљне беџеве добродошлице, припремљене на претходном часу Клуба.
      У разговору о књигама могли су уживати и родитељи и остали наставници.
      У завршном делу часа чланови Клуба разговарали су са посматрачима о потреби и важности читања и неговања читалачке културе.
Print Friendly, PDF & Email